Advertisement
Menu
/ as.com

Keylor – najlepszy debiutant w historii Ligi Mistrzów

540 minut bez straty gola

Keylor Navas wraz z upływem 80. minuty dzisiejszego meczu Realu Madryt z PSG stał się najlepszym bramkarzem–debiutantem w historii Ligi Mistrzów. Kostarykanin pobił rekord 529 minut bez straty gola Moyi, wyśrubowany między 24 listopada 2010 (debiut w Champions League w barwach Valencii) a 25 lutego 2015 roku (kiedy pokonał go Hakan Çalhanoğlu, grając już jako zawodnik Atlético). Bramkarz Realu Madryt ma za sobą 540 minut bez wyjmowania piłki z siatki. Keylor zachowywał czyste konto w meczach kolejno z Bazyleą, Łudogorcem, Szachtarem, Malmö i dwukrotnie z PSG. To jedenasta najlepsza passa w historii Ligi Mistrzów. W barwach Królewskich pod tym względem Navasa wyprzedza tylko Bodo Illgner, który nie puścił gola przez 593 minuty (pomiędzy marcem a wrześniem 1998).

Ponadto, Keylor nie puścił bramki na Bernabéu od 15 stycznia, kiedy to w pierwszym meczu 1/8 finału Pucharu Króla pokonał go Fernando Torres. Navas ma za sobą dziewięć kolejnych spotkań domowych z czystym kontem (w sumie 854 minuty). Żaden portero w historii Realu Madryt nawet nie zbliżył się do takiego osiągnięcia. Reprezentant Kostaryki pozostawił za swoimi plecami między innymi Juana Alonso (703 minuty bez straty bramki) i Betancorta (690).

Wyłącz AdBlocka, żeby zobaczyć pełną treść artykułu.

Reklamy są jedyną formą, jaka pozwala nam utrzymywać portal, płacić za serwery czy wykorzystywanie zdjęć, by codziennie dostarczyć Ci sporą porcję informacji o Realu Madryt. Dlatego prosimy Cię o wyłączenie AdBlocka, jeśli w pełni chcesz cieszyć się możliwościami nowej strony i korzystać z naszej pracy. Gracias!

Komentarze

Wyłącz AdBlocka, żeby brać udział w dyskusji.

Reklamy są jedyną formą, jaka pozwala nam utrzymywać portal, płacić za serwery czy wykorzystywanie zdjęć, by codziennie dostarczyć Ci sporą porcję informacji o Realu Madryt. Dlatego prosimy Cię o wyłączenie AdBlocka, jeśli w pełni chcesz cieszyć się możliwościami nowej strony i korzystać z naszej pracy. Gracias!